"Zeurende moeders hebben succesvollere kinderen"

“Luister je wel naar me? Doe je huiswerk. Vouw je was eens op. Waarom staat je tas in het midden van de vloer? Je moet vóór 8 uur thuis zijn. Maak je bed nou eens op. Heb je je tanden gepoetst? Eet nou eens netjes. Je mag niet langer uitslapen dan tot 10 uur. Heb je je kamer al schoongemaakt? Die was nóg niet opgevouwen? Pffff...”

Komen deze vragen je als een moeder erg bekend voor? Dan is dat dus een goéd teken! Een nieuw onderzoek heeft aangetoond dat "zeurende" moeders, een grotere kans hebben op succesvolle kinderen!


Onderzoekster Ericka Rascon-Ramirez van de Universiteit van Essex deed onderzoek naar moeder-kind relaties, en heeft kunnen aantonen dat er succesvolle kinderen vaak "zeurende" moeders hebben.


De studie analyseerde vragenlijsten van 15.000 schoolmeisjes tussen 13 en 14 jaar oud, in de periode van 2004 tot 2010. Volgens het onderzoek, bleek dat de meerderheid van degenen die een hbo opleiding of universiteitsopleiding gingen doen, een moeder had die door de meisjes zelf als streng werd ervaren.


Conclusie is dus wel: deze kinderen hadden een hogere kans op hoger onderwijs, een carrière en een hoger loon!

Hoewel de tienerjaren een stressvolle periode kunnen vormen, hélpt een zeurende moeder dus wel! De kinderen kunnen geïrriteerd zijn in hun tienerjaren, maar volgens dit onderzoek begrijpen kinderen vaak als ze rond de twintig zijn plotseling waarom hun moeder altijd zo moeilijk deed.


Vanaf die leeftijd is er plotseling veel meer begrip voor de 'moeilijke moeders'!

Heb jij een kind die dit artikel eens goed moet lezen? Of was jouw moeder ook altijd zo streng? Laat het ons weten, en tag deze persoon in de reacties!Heb jij ook een leuk filmpje dat geplaatst moét worden?! Stuur ons dan een bericht op Facebook of via WhatsApp op 06 14 89 74 33.


Bekijk ook: Moeder heeft genoeg van de vraag wat ze vandaag nou gedaan heeft. Ze verrast haar man hiermee…