Geprikkelde leraar doet zijn zegje

Taylor Mali is een Amerikaanse dichter, voiceover artiest én leraar. Hij heeft aan vele poetry slams meegedaan. Makkelijk gezegd in het Nederlands: een poëzieslag. Een poëzieslag is een moderne vorm van voordracht van poëzie. Enkele zogenaamde slamdichters, kortweg "slammers", presenteren hun gedichten tijdens een poëzieslag aan het publiek op een podium.

Het is een combinatie van een aantal kunstvormen: voordracht, dichtkunst en performance. Bij het slamdichten maakt de dichter gebruik van intonatie, ritme en lichaamstaal. Een slamgedicht wordt meestal gekarakteriseerd door toegankelijkheid, humor en een energieke stroom van woorden.


Taylor heeft zijn talenten als dichter en leraar met elkaar gemengd. Hij is namelijk wereldberoemd geworden met het onderstaande filmpje. In dit slamgedicht verteld Taylor over het feit dat er ooit een advocaat aan hem vroeg "hoeveel verdiend een leraar nou?!". Hij werd hier zo boos over dat hij de advocaat haarfijn uitlegde wat hij precies verdiend. Hij sluit zijn voordacht met de toepasselijke woorden, gericht aan de advocaat: "Ik maak verdomme een verschil! Jij ook?!"

Met deze video heeft Taylor vele mensen over de hele wereld weten te inspireren en anders naar leraren te gaan kijken. Precies wat hij met deze voordracht wilde bereiken: Heb jij een bericht die je écht het delen waard vindt? Stuur ons dan een bericht op Facebook of nog beter via Whatsapp: 06 14 89 74 33.

Bekijk ook: Vrouw ontroert velen met achtergelaten brief