Susan Boyle waagt zicht aan "Unchained Melody" van Elvis

Veel mensen zullen zich nog kunnen herinneren hoe Susan Boyle 8 jaar geleden het podium van Britain’s Got Talent opliep. Vrijwel direct had de jury en het publiek een mening over de eenzame huisvrouw die samenwoonde met haar kat Pebbles. Nadat de Schotse op die bewuste dag liet horen wat ze in haar mars had, is Susan populairder dan ooit.

Boyles wist de derde serie van het Britse programma met gemak te winnen en is sindsdien alsmaar gegroeid. In de jaren daarna volgden honderden optreden en cd’s en stroomden de miljoenen binnen bij Boyle. 

Het nummer Unchained Melody is een van de meest opgenomen nummers van de twintigste eeuw. De versie die The Righteous Brothers in 1965 maakten, is hiervan wel een van de bekendste. Ook Elvis Presley waagde zich aan het nummer en zong het slechts enkele weken voor zijn dood tijdens een van zijn optredens. Nu vond het Boyle het tijd worden om het nummer op haar manier uit te brengen. En hoe! De combinatie van haar stem samen met het orkest maakt van deze versie van Unchained Melody een prachtige versie.