Hoe denkt je hond écht over je?

Velen van ons houden onvoorwaardelijk van hun trouwe viervoeter, net zoals diezelfde trouwe viervoeter dat doet voor hun baasje.

Soms lijkt het wel alsof honden ons iets willen zeggen en het op het puntje van hun tong ligt, maar vaak komt dat niet verder dan een grom of een zielige blik.


Maar mocht het tóch zo kunnen zijn dat je hond je wat zou kunnen vertellen, bijvoorbeeld door middel van een brief, hoe zou dat er dan uitzien? Lees de onderstaande tekst, en je komt daar snel genoeg achter...

"Ik ben je hond, en ik wil dit graag bij je kwijt..

Ik weet dat mensen een stressvol leven leiden. Je hebt een fulltime baan en misschien ook kinderen om op te voeden. Je lijkt altijd haast te hebben, en je vergeet vaak om de tijd te nemen om écht te genieten van het leven.

Kijk eens goed naar me. Zie je hoe mijn grote heldere ogen naar je terugkijken? Deze blik wordt langzaam maar zeker minder helder als ik ouder wordt. Ik begin grijze haren rond mijn zachte snuit te krijgen.

Ik kan de liefde in je ogen zien. Wat zie je in de mijne? Kun je mijn ziel zien? Iemand die meer van je houdt dan wie dan ook op deze wereld? Iemand die je alles vergeeft, en alleen maar bij je wilt zijn?

Dit is alles wat ik van je vraag: dat je af en toe wat tijd met me doorbrengt, al is het maar een paar minuten. Soms sterven we onverwachts te vroeg, en dat breekt je hart. We worden langzaam ouder, tot we ineens helemaal veranderd zijn. En op dat moment, ondanks mijn vochtige ogen en grijze neus, zal ik nooit stoppen om van je te houden.

Ik kan er morgen of volgende week niet meer zijn... Op een dag heb je meer verdriet om mij dan dat je voor mogelijk had gehouden, en zul je wensen dat ik nog één dag langer geleefd had.

Maar vandaag ben ik nog hier, kom dus even bij me zitten en laten we van elkaar genieten! Praat niet tegen me alsof je mijn leraar bent, maar zoals ík ben: een levende ziel. Aai mijn vacht, kijk me in de ogen en praat met me.

Ik ben een hond, een levend wezen. Ik voel en zie het verschil tussen de verschillende karakters bij mensen. Ik zie je niet alleen als een wezen op twee benen – Ik weet wie jij bent. Je bent een mens en ondanks je eigenaardigheden, hou ik onvoorwaardelijk van je.

Kom gewoon even bij mij op de grond zitten. Stap in mijn wereld. Kijk me in de ogen en fluister in mijn oren. Spreek vanuit je hart en laat me je echt leren kennen. Het leven is al zo kort.

En heel misschien... krijg je een flinke lik op je wang, en een kwispelende staart terug!

Ik hou van je.

Je hond.Heb jij ook een leuk filmpje dat geplaatst moét worden?! Stuur ons dan een bericht op Facebook of via WhatsApp op 06 14 89 74 33.


Bekijk ook: Fantastische band tussen kat en hond in een fotoserie