Welk dier zie jij in dit plaatje?

Welk dier zie jij in de onderstaande tekening? Een eend of een konijn? Het antwoord vertelt je hoe creatief je brein is.

Eend of konijn?Welk dier je als eerste ziet, is eigenlijk niet zo belangrijk. De vraag is eigenlijk; zie je ze allebei? En hoe snel kan je wisselen tussen de eend en het konijn.

De tekening is vrij oud het verscheen voor het eerst in 1892 in een Duits tijdschrift. De Amerikaanse psycholoog Joseph Jastrow gebruikte de tekening bij zijn patiënten. Zijn onderzoek maakte duidelijk dat het oog niet het enige orgaan is waarmee je ziet maar dat het menselijk brein ook een belangrijke rol speelt.

Na het onderzoek stelde Jastrow vast dat hoe sneller je kan switchen tussen de eend en het konijn, hoe creatiever je bent. Volgens de psycholoog vinden creatievelingen sneller oplossingen voor een probleem.

Wat je als eerste ziet kan ook aan het jaargetijde liggen. Kinderen zagen rondom pasen sneller de haas waar ze in het najaar vaker de eend zagen. Sommige mensen zien zelfs een heel ander dier...


Heb jij een bericht die je écht het delen waard vindt? Stuur ons dan een bericht op Facebook of nog beter via Whatsapp: 06 14 89 74 33.

Bekijk ook: Rarara.... Het raadsel van de Dokters en Robert. Weet jij wie er liegt?