Paard neemt afscheid bij de uitvaart van zijn beste vriend

 


Tijdens het leven van Wagner en zijn geliefde paard Sereno, waren zij samen onafscheidelijk. Helaas kwam deze bijzondere vriendschap abrupt tot een einde.

Wagner kreeg een auto ongeluk in zijn woonplaats (Paraiba, Brasilien). Hierdoor werd hij op 34-jarige leeftijd plotsslag uit het leven gerukt. Daarmee natuurlijk ook uit het leven van zijn geliefde vriend Sereno en zijn familie en vrienden. 

Zijn familie en vrienden besloten om tijdens de uitvaart, ook zijn beste vriend Sereno, afscheid te laten nemen van Wagner. Er werd een grote rouwstout voor Wagner georganiseerd, zodat alle vrienden en familie afscheid van hem konden nemen.

De broer van Wagner, Wando, kwam op het idee om Sereno bij het afscheid te betrekken. Omdat hij wist dat het paard net zo gek was op Wagner als andersom.


De kist lag in een open busje, zodat iedereen de kist van Wagner kon zien liggen. Toen het paard naar de kist werd gebracht, leek het besef te komen. Sereno begreep wie in die kist lag. En dat hij nu de kans kreeg om voor het laatst afscheid te nemen van zijn grote mensenvriend. Voor het publiek was dit een hartbrekend mooi moment.

Sereno begon jammerlijke kreten uit te slaan, en heeft enkele rondjes rond de kist gelopen. Bij het aanschouwen van dit tafereel hield geen omstander het droog.Alsof dit nog niet genoeg was gebeurde tot slot het ongelooflijke: Sereno legde zachtjes zijn hoofd tegen de kist aan.


"Dit paard was alles voor mijn broer" zei Wando.


"Sereno had precies door wat er gaande was, en dat dit het laatste moment was waarop hij ooit in de buurt van zijn grote vriend kon zijn. Hij snapte, dat hij definitief afscheid moest nemen. Je kon een speld horen vallen...".


Vervolgens is Sereno in de stoet meegelopen naar de begraafplaats.


Het was heel duidelijk zichtbaar dat Sereno ontroostbaar was. Tijdens de gehele uitvaart heeft hij lopen jammeren. En schraapte regelmatig met zijn hoeven over de straat.


Het verliezen van een goede vriend, kan bij een dier net zo'n diepe impact hebben als bij een mens. Paarden staan er om bekend dat zij hooggevoelige dieren zijn en dat ook zij diep verdrietig kunnen zijn en kunnen rouwen. Gelukkig hoeft Sereno dat niet in zijn eentje te doen...


Wando, de broer van Wagner heeft het als zijn opdracht gezien om de zorg voor Sereno op zich te nemen. "Hier heb ik geen seconde over hoeven twijfelen", vertelde Wando. "Dit is wat mijn broer het liefst zou zien, dus dat is wat ik doe".

Dat Sereno en Wando nog veel gelukkige jaren en momenten met elkaar mogen beleven!


Heb jij een bericht die je écht het delen waard vindt? Stuur ons dan een bericht op Facebook of nog beter via Whatsapp: 06 14897433.

Bekijk ook: Paard wordt gered uit drijfzand: prachtige beelden!