Onderzoekers vragen zich af of hotels voor elke gast de lakens verschonen

Wanneer je een nachtje in een hotel boekt, verwacht je een kamer te krijgen dat netjes opgeruimd is en (niet onbelangrijk) waar schoon beddengoed op het bed ligt. Maar of dat overal gebeurd? Dat besloot het programma Inside Edition uit te zoeken. Ze lieten een testpersoon in een hotelkamer inchecken. De volgende dag lieten ze een ander persoon in dezelfde kamer inchecken en controleerden zo of de lakens waren vervangen. 

Hoe konden ze dat weten? De test was even simpel als geniaal, met uitwasbare blacklight verf had hotelgast 1 een boodschap op de lakens achtergelaten. De persoon die de dag erna in dezelfde kamer verbleef hoefde alleen maar te checken of de verf nog op het beddengoed zat. Ja? Dan waren de lakens dus alleen maar netjes gelegd, maar niet vervangen. En precies dat bleek het geval te zijn in maar liefst 3 van de 9 geteste hotelkamers in New York!

Het zou dus zomaar kunnen dat -wanneer je lekker in je hotelbed wilt gaan liggen- je eigenlijk nog gewoon op de lakens en onder de dekens ligt, waar de nacht ervoor een ander persoon heeft gelegen…