Onderzoek: Alzheimer-medicijn zou gaatjes in kiezen compleet kunnen repareren!

En daar begint de stress... Tijdens een recente controle bij de tandarts kom je erachter dat er in een van je kiezen een flink gaatje zit. In de verte kan je die vreselijke boor al weer horen draaien...

Maar in de toekomst hoeft die ellendige boor er waarschijnlijk niet meer aan te pas komen, want Britse onderzoekers hebben een medicijn gevonden dat tandgroei bevordert en gaatjes vanzelf repareert. 


Het gaat om het medicijn genaamd Tideglusib, dat nu juist wordt ingezet bij de behandeling van Alzheimerpatiënten.Onderzoekers van King’s College London hebben aangetoond dat dit medicijn ook de stamcellen in aangetaste tanden stimuleert om nieuw tandbeen aan te maken.

Zij publiceerden hun bevindingen op de website van King’s College.


De onderzoekers gingen als volgt te werk: ze doopten een biologisch afbreekbaar sponsje (van collageen) in het medicijn en plaatsten het in een gaatje. Wat bleek? Binnen zes weken herstelde de tand en het sponsje loste vanzelf op.

Goed nieuws dus, want dit betekent dat vullingen in de toekomst wellicht overbodig worden.

Nu raden we het je natuurlijk niet aan om volledig te stoppen met poetsen als dit medicijn daadwerkelijk op de markt komt: voorkomen is beter dan achteraf herstellen! Heb jij ook een leuk filmpje dat geplaatst moét worden?! Stuur ons dan een bericht op Facebook of via WhatsApp op 06 14 89 74 33.


Bekijk ook: Gooi de melktanden van je kindjes nooit weg​​​​​​!