Muizen en spinnen bestrijden met een muntplant!

Ongedierte is nooit fijn. Insecten zijn de meest voorkomende wezens op onze planeet. De miljarden kleine beestjes met kriebelige pootjes en enge antennes zijn echt óveral. Maar of je deze beestjes nou fijn vindt of niet, ze zijn wel essentiëel voor onze natuurcyclus. Ze bevruchten planten en bloemen, en ruimen organisch 'afval' op.

Maar toch: als we een dikke spin zien lopen in de badkamer, is het eerste wat we doen met de nietsvermoedende achtpoot hem snel door het toilet spoelen of pletten met een opgerolde krant. En laat me al helemaal niet beginnen over ongedierte als muizen!
Maar hoe kunnen we dan deze beestjes uit ons huis houden zonder meteen extreme maatregelen te treffen? In het artikel hieronder lees je meerdere opties die gegarandeerd werken! En ook nog eens goedkoop, makkelijk en diervriendelijk zijn.

Eén ding staat vast: insecten en ongedierte zijn absoluut geen fan van munt! 1. Muntplanten in je huis


Het eerste wat je kan doen om ongedierte buiten het huis te laten, is een aantal muntplanten in meerdere hoeken van je huis zetten! De geur die verspreid wordt vinden ze namelijk niet fijn. Daarnaast zien de muntplanten er natuurlijk ook gewoon leuk uit! Een win-win situatie, dus!2. Muntblaadjes in een sok


Nog een andere mogelijkheid, is gedroogde muntblaadjes in een schone sok doen! Mocht je bijvoorbeeld geen ruimte hebben in je huis of appartement, of vind je de plant niet mooi, is dit zeker een uitkomst! Leg de sokballen op verschillende plekken in het huis, en het zal minstens net zo efficiënt zijn.3. Geconcentreerde munt-spray


Dan is er ook altijd nog een derde optie, en dit is de beste optie als je echt een ware plaag hebt aan ongedierte. De meeste mensen hebben meteen de neiging om een dienst te bellen die het ongedierte uitroeit, of spuiten met chemisch materiaal, of plaatsen giftige vallen. 

Het nadeel hiervan, is dat huisdieren of kleine kinderen hier óók slachtoffer van kunnen worden. In dat geval is een geconcentreerde 'munt-spray' dé oplossing. Je maakt de munt-spray door heet water op te zetten, een paar muntblaadjes in het water te doen, en hier een soort sterk geconcentreerde 'thee' uit te trekken.

Als de thee klaar is, doe je deze in een klein spuitbusje (zie afbeelding hierboven) en voíla! Spuit wat munt in alle hoeken van je huis, en naast een fijne geur, zal al het ongedierte als sneeuw voor de zon verdwijnen! 

Deze oplossing is: Makkelijk, Diervriendelijk én Goedkoop!

Ken jij iemand die een hekel heeft aan spinnen en/of muizen heeft? Tag hem/haar, of deel dit bericht!

Heb jij ook een leuk bericht dat geplaatst moét worden?! Stuur ons dan een bericht op Facebook of via WhatsApp op 06 14 89 74 33.


Bekijk ook: Vrouw krijgt uitslag DNA-test