Bewoners Istanbul komen in actie voor zwerfhonden

De Turkse stad Istanbul is sinds een paar dagen bedekt onder een dik pak sneeuw. In grote delen van de stad heeft de sneeuwval een flinke impact op het leven. Zo zijn op de luchthaven tientallen vluchten geannuleerd. Ook heeft het een grote impact op de vele zwerfhonden die in Istanbul rondlopen. Gelukkig verschenen de afgelopen dagen een aantal verhalen op social media van mensen die proberen het de zwerfhonden zo gemakkelijk mogelijk te maken tijdens deze zware winterstorm.

Ali Çelik was onderweg naar zijn werk toen hij een groepje zwerfhonden zag die onderdak hadden gevonden in een lokaal winkelcentrum. Drie onbekende personen waren daar ook, niet zomaar bleek achteraf.


Ze hadden kartonnen platen neergelegd voor de honden om bovenop te gaan liggen en dekentjes om warm te blijven. Ook hadden ze voor alle honden wat te eten geregeld.Ook andere mensen in Istanbul pikten de berichten op social media op en besloten ook in actie te komen. Zo opende de winkel Penti haar deuren om onderdak en warmte te bieden aan zwerfhonden.


Heb jij een bericht die je écht het delen waard vindt? Stuur ons dan een bericht op Facebook of nog beter via Whatsapp: 06 14 89 74 33.

Bekijk ook: UNIEK: Sneeuw verrast Japanners in Tokio