Slechtziende man krijgt op maat gemaakte bril en ziet zijn vrouw en zoontje voor het eerst

Gene Purdie uit Denver ziet de hele wereld al zo'n 16 jaar lang extreem wazig door de ziekte van Stargardt, een erfelijke oogaandoening. Het enige dat Gene ziet zijn vage schimmen. Door zijn aandoening ontmoette de man ook zijn vrouw Joy. De vrouw zag Gene en zwaaide meerdere keren naar hem. Gene reageerde niet en vertelde haar dat hij blind was.

Op een dag zag Joy bij een televisieprogramma nog iemand met dezelfde oogaandoening als haar man. Met een speciale bril, de eSight bleek de slechtziende vrouw haar familie voor het eerst scherp te kunnen zien. Dat wilde zij voor haar Gene ook! Ze besloot haar favoriete talkshowhost Rachael Ray een brief te schrijven in de hoop dat ze dat ook voor haar man zou kunnen waarmaken.

Het gezin werd vrijwel meteen uitgenodigd voor het programma. Presentatrice Rachael Ray regelde in de studio een eSight voor Gene, in de hoop dat hij zijn vrouw Joy en zoon Lincoln voor het eerst echt zou kunnen zien. Als Gene eenmaal de bril op heeft, gaat er een wereld voor hem open. Wanneer hij zijn vrouw voor de eerste keer scherp ziet kan hij alleen maar uitbrengen: “Ze is knap!” Wat volgt zijn tranen van geluk, sinds lange tijd heeft Gene weer normaal zicht.