Man koopt en transformeert een oude schoolbus - en maakt hiermee zijn kinderdroom waar

Van het ene op het andere moment was Michael Talley het beu. De jongeman had al langer plannen om een klein huisje voor zichzelf te bouwen, maar had totaal geen kluservaring. Toch besloot hij het risico te nemen toen hij op een online veilingsite een oude gele schoolbus te koop zag staan voor 2200 dollar.

Foto: Imgur/ Intalleyvision

 

Door YouTube video’s te bekijken en met wat hulp van familie en vrienden begon hij aan zijn klus. In de tussentijd zegde hij de huur van zijn appartement in North Austin op en ging vanuit een tentje op een terrein van een vriend wonen. “Zo bespaarde ik iedere maand zo’n 1200 dollar die ik moest betalen voor de huur en rekeningen voor mijn appartement”, aldus Talley. 

Foto: Imgur/ Intalleyvision

 

Michael, die grafisch ontwerper van beroep is, ontwierp zijn originele stekje helemaal zelf. In de maanden die volgden stripte de creatieveling het interieur, verhoogde hij het dak, plaatste hij ‘nieuwe muren’ en een vloeren in de bus. Vervolgens voorzag hij het van water, elektriciteit en meubilair. “Een bus als woning, het lijkt misschien klein, maar ik heb alles wat ik nodig heb.” 

Foto: Imgur/ Intalleyvision

 

Uiteindelijk zou de hele verbouwing een jaar duren en zo’n 15.000 dollar kosten, maar daar heeft Michael wel een heel bijzonder onderkomen voor. Daarnaast kan hij -inclusief al zijn bezittingen- gaan en staan waar hij wil, en uiteindelijk bespaart hij ook nog eens een hoop geld! “Ik heb mijn eigen kleine, knusse huisje en betaal nu maar 100 dollar huur per maand,” aldus Talley.

Foto: Imgur/ Intalleyvision

 

Foto: Imgur/ Intalleyvision