Jongen zegt huilend: "Mama, ik ben homo" - haar reactie daarop, moet élke ouder gezien hebben

De Amerikaanse tiener Matthew is homo. Al jaren zit hij met zichzelf in de knoop, maar is bang om er voor uit te komen. Hoe zal de omgeving reageren? Zullen ze het accepteren? De tijd verstrijkt. Een tijd waarin Matthew worstelt met zijn gevoelen en probeert om zichzelf er van te overtuigen dat hij geen homo is. Na lang wikken en wegen besluit hij om het zijn moeder als eerst te vertellen. 

Wanneer de jongen samen met haar aan de keukentafel zit, weet Matthew zich geen houding te geven. Hij is overduidelijk bang en nerveus. Ze weet dat hij haar iets wil vertellen, maar wat precies is ook haar nog niet duidelijk. Totdat hij een brief aan zijn moeder geeft. In eerste instantie begrijpt de vrouw niet wat er in staat, dus vraagt ze hem om uitleg.

Matthew komt moeilijk uit zijn woorden, maar uiteindelijk komt dan toch de aap uit de mouw. Moeders reageert liefdevol en geeft haar zoon een dikke knuffel. Eigenlijk wist ze al lang dat hij homo was. Ondanks dat houdt ze van hem hoe hij is. Wel waarschuwt ze hem dat wellicht niet iedereen in zijn omgeving zo makkelijk als haar zal reageren. De tijd zal het leren…