Hond zet eigen leven op het spel voor zijn broertje

Dit verhaal komt uit Oekraïne en gaat over een ongewone vriendschap tussen twee zwerfhonden: Panda en Lucy.

De twee honden zijn onafscheidelijk en worden vaak samen gezien als ze door de straten van de Oekraïense stad Uzjhorod liepen. Tot er op een dag iets vreselijks gebeurde: Lucy werd aangereden door een auto.


Met haar laatste krachten sleepte ze zichzelf op een treinrails, natuurlijk niet de handigste plek om jezelf in veiligheid te brengen. Maar gelukkig had ze een trouwe broer, Panda, die elk moment over haar waakte. 

De twee honden lagen ruim twee dagen op de rails voordat er pas iemand achter kwam dat ze er lagen. Toen de dierenvriend Denis Malafajew het nieuws over de honden hoorde ging hij meteen naar de plek van het voorval om de nodige hulp te bieden.

“Ik kreeg een telefoontje van een vriend dat er twee zwerfhonden op de rails lagen” vertelde Denis tegen The Mirror

Toen Denis eenmaal op de plaats van bestemming kwam, zag hij dat Lucy niet in staat was om zelf te bewegen. Het was onmogelijk om bij het teefje te komen omdat Panda haar beschermde. Hij begont direct te te blaffen en agressief te doen als hij in de buurt kwam.

“Ik hoorde een trein aankomen en was nerveus. Maar toen zag ik ineens de honden dichtbij elkaar kruipen.” vertelde Denis 

“Ik zag een trein aankomen en was nerveus. Maar toen de honden de trein aan hoorde komen kropen ze dicht bij elkaar.” Vertelt Denis.

De verwondingen van de honden vielen mee. Lucy had gelukkig geen gebroken botten en alleen maar interne bloedingen en haar broer Panda was er zelfs met enkel wat schrammen vanaf gekomen.

“Ik weet niet hoe ik het moet noemen: liefde, instinct, loyaliteit of vriendschap” zei Denis.

Dit verhaal bewijst maar dat honden extreem loyaal kunnen zijn.