Vrouw krijgt onwerkelijke verrassing, 70 jaar na concentratiekamp

De vrouw in de onderstaande video, Francine Christophe, heeft één van de ergste gebeurtenissen meegemaakt die een mens kan ervaren. Ze zat tijdens de Tweede Wereldoorlog gevangen in één van de van de concentratiekampen van Nazi-Duitsland. Bergen-Belsen om precies te zijn.


Francine’s moeder was het gelukt om chocolade mee het kamp in te smokkelen. Francine zou deze reep krijgen als ze op een dag niet meer de moed zou hebben om door te gaan. Een mede-gevangene in het kamp bij Francine, was Hélène. Hélène was hoog zwanger en op een dag begonnen de weeën en moest ze gaan bevallen.

Hélène leed aan ondervoeding en Francine’s moeder was bang dat ze tijdens de bevalling zou sterven. Haar moeder vroeg daarom aan Francine hoe het met d'r ging en of ze behoefte had aan haar reep chocolade. Toen Francine antwoordde dat het goed ging en ze geen chocolade nodig had, vroeg haar moeder of ze de reep dan aan Hélène mocht geven. Francine, die ten tijde van de oorlog nog een klein meisje was, ging zonder aarzeling akkoord.


70 jaar later stond Francine voor een verrassing, ze organiseerde speciaal voor oud-gevangenen een bijeenkomst om te praten over de gebeurtenissen die ze hebben meegemaakt in het kamp en in de jaren daarna. Op een gegeven moment kwam een vrouw het podium op om een lezing te houden, maar zij richtte zich als eerste tot Francine...

Wat bleek: het was de baby van Hélène die in het kamp op de wereld is gekomen en tegenwoordig psychiater is. Ze had een bijzonder cadeau voor Francine: een reep chocolade...

Bekijk hier haar bijzondere en aangrijpende verhaal:Heb jij een bericht die je écht het delen waard vindt? Stuur ons dan een bericht op Facebook of nog beter via Whatsapp: 06 14 89 74 33.

Bekijk ook: Iedereen probeert de oorlog in Syrië te ontvluchten. Deze man niet, en daar heeft hij een reden voor