Ruim 80 mensen staan hand-in-hand op een rij - en redden daarmee levens...

Een familiedag liep maar op het nippertje goed af voor de familie Ursrey uit Florida. Roberta Ursrey en haar familie hadden besloten om met z’n allen wat uurtjes te besteden op Panama City Beach. Het gezellige dagje veranderde echter in een nachtmerrie toen Roberta opmerkte dat haar twee zonen spoorloos waren. Ze bleken zich in zee te bevinden, waar de twee knulletjes van 8 en 11 vast waren komen te zitten door de opkomende vloed. 

Moeders twijfelde geen moment, en -hoewel anderen haar waarschuwden niet in het water te gaan- besloot Roberta om samen met zes andere gezinsleden toch het risico te nemen. De familie kwam terecht in een sterke stroming en dreigde door het water te worden verzwolgen. 

Omstanders hoorden de familie schreeuwen en zag ze zwaaien met hun armen. Toen de politie en ambulancemedewerkers op het strand arriveerden, bleek het te lastig om de groep te redden. “De politie zei aan het wachten te zijn op een boot die de familie zou kunnen redden.” Daarop besloot een groep getuigen tot het vormen van de menselijke ketting. Die ketting groeide uiteindelijk uit tot zo'n zeventig tot tachtig vreemden, die allemaal elkaars hand vasthielden en zich zo uitstrekten tot de gevangen groep familieleden. 

Eenmaal succesvol terug op de kust konden alle helpers rekenen op een daverend applaus van omstanders. „Ik ben zo dankbaar”, aldus Roberta. „Deze mensen zijn engelen van God die op het juiste moment op de juiste plek waren. Ik ben ze mijn leven verschuldigd, net zoals mijn familie dat is. Zonder hen zouden wij nu hier niet meer zijn.”